ΡΕΒΙΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !
1/2 κιλό ρεβίθια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
700 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα
1 κουτάκι τοματάκια κονκασέ
1 ποτηράκι κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
1 πιπεριά κομμένη σε λεπτά φετάκια
αλάτι – πιπέρι – λίγη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν.

Σωτάρουμε με το λάδι το κρεμμύδι και την πιπεριά και προσθέτουμε να λουκάνικα να σωταριστούν και αυτά. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τα τοματάκια, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για ένα τέταρτο.

Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ. Προσθέτουμε το μίγμα των λουκάνικων και 1/2 κούπα νερό και τα ψήνουμε στο φούρνου στους 170-180 βαθμούς για μισή ωρίτσα μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

Αν σας αρέσουν τα πικάντικα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μπούκοβο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s