ΜΗΛΌΠΙΤΑ Elena Christ

Συνταγη για 10 ατομα ΜΗΛΌΠΙΤΑΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
Υλικά:
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη ακατέργαστη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5 αυγά
5 μήλα
2 κ.σ. κονιάκ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδι χοντροκομμένο
½ τσαγιού σταφίδες
500 γρ. φαρίνα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ. Θα χρησιμοποιήσουμε µία μεγάλη φόρμα δακτυλίδι µε αποσπώμενη βάση ή ταψάκι 30 εκ. Με 2 κ.σ. γεμάτες από το συνολικό βούτυρο αλείφουμε ένα παχύ στρώμα στη βάση του ταψιού και λίγο στα πλαϊνά. Πασπαλίζουμε τη βάση του ταψιού µε την καστανή ζάχαρη.
Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Στρώνουμε κυκλικά στη βάση του ταψιού φέτες µήλου. Χωρούν περίπου 3½ μήλα. Σε μπολ κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε καρέ και τα ραντίζουμε µε το κονιάκ. Τα πασπαλίζουμε µε κανέλα.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη µε το βούτυρο για 5΄-6΄, να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά στο βούτυρο. Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα, τα ψιλοκομμένα μήλα και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι. Τέλος βάζουμε τις σταφίδες και το καρύδι.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στους 180 °C, σε προθερμασμένο φούρνο, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να σταθεί 10΄ και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s