“Μελιτζανοπιτα της θειας Δημητρας”

Υλικα για τη ζυμη βασικα εγω την κανω με το ματι η δοσολογια ειναι στο περιπου 400γρ αλευρι για ολες τις χρησεις 1κσ ξυδι μια πρεζα αλατι 3κσ λαδι 1κουπα χλιαρο νερο δεν το ριχνουμε ολο σιγα σιγα μεχρι να γινει μια μαλακια ζυμη να μην κολλαει στα χερια εκανα ενα κολπο να γινει πιο τραγανη την απλωσα στον παγκο και την αλοιφα βουτυρο και την διπλωνα και ξανα παλι αλοιμα μεχρι που εγινε μια μπαλα την εβαλα στο ψυγειο για μιση ωρα και μετα ανοιξα δυο φυλλα οπως γινεται κανονικα! Υλικα για την γεμιση: 4 μελιτζανες τσακωνικες κομμενες σε κυβακια σε ενα τηγανι με λιγο λαδι περιπου μισο ποτηρακι κρασιου βαζουμε και σωταρουμε καλα ριχνουμε ενα μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο το σωταρουμε μαζι και αυτο αφηνουμε για κανενα 10λεπτο να σωταρονται και ανακατευουμαι συνεχεια δοκιμαζουμε αν οι μελιτζανες εχουν γινει η αλλαγη που εκανα ειναι οτι εριξα μιση πιπερια ψιλοκομμενη λιαστη ντοματα και αυτη το ιδιο λιγο κυμινο αλατι πιπερι στο τελος εριξα φετα αν ειναι αλμυρη δεν ριχνουμε αλατι για αυτο καλυτερα το αλατι να το βαλετε στο τελος!! Εβαλα το ενα φυλλο σε λαδομενο ταψι εριξα τη γεμιση εστρωσα επανω το αλλο το λαδωσα και αυτο τη χαραξα σε κομματια και εριξα απο πανω και λιγο σουσαμι!! Ευχομαι να την φτιαξετε και να σας αρεσει! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s