Μαρμελάδα Ρόδι

Υλικά :Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Για 1 κιλό σπόρια ροδιού
750-850 γρ. ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό ή ξινό είναι το ρόδι)
2 ξυλάκια κανέλας
1 σφηνάκι νερό
χυμό από μισό λεμόνι
1 φακελάκι πηκτίνη εμπορίου (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βάζουμε τους σπόρους σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη , το νερό και τα ξυλάκια της κανέλας. Ανοίγουμε την εστία στο δυνατό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει ο βρασμός.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός , χαμηλώνουμε την εστία ανακατεύουμε συνεχώς και ξαφρίζουμε τακτικά. Μόλις περάσουν 20 λεπτά θα δείτε ότι τα σπόρια έχουν δώσει τους χυμούς τους και έχουν αλλάξει χρώμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε κανένα τέταρτο να κρυώσει λίγο.
Αφού έχει κρυώσει λίγο η μαρμελάδα μας, βρίσκουμε και αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και με ένα ραβδομπλέντερ αλέθουμε τη μαρμελάδα. Την περνάμε από σουρωτήρι λίγη λίγη πιέζοντας τα σπόρια με ένα πιρούνι για να βγάλουν όλο το ζουμί τους και το φαγητό τους.
Πλένουμε την κατσαρόλα και επαναφέρουμε την καινούργια μορφή μαρμελάδας στην κατσαρόλα και στην εστία μας. Σε μέτρια πλέον φωτιά βράζουμε για 20 λεπτά ακόμη. Κάπου προς το τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και το φακελάκι της πηκτίνης αυτό εάν και εφόσον δεν μας αρέσει η πυκνότητα που έχει η μαρμελάδα μας.
Επειδή η συγκεκριμένη μαρμελάδα έχει πολύ περισσότερο υγρό από ότι φαγητό μην την βράσετε πάνω από 45-50 λεπτά στο σύνολο, δύσκολα θα πήξει όπως το φαντάζεστε, καλά είναι να χρησιμοποιήσετε ένα φακελάκι πηκτίνη, βοηθάει.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s