Λικέρ κάστανο

ΥλικαΣυνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά

1 λίτρο κονιάκ
1kg κάστανα
2 1/2 φλυτζ. καστανή ζαχαρη
1 βανίλια
1 ξύλο κανέλλα
2-3 γαρούφαλλα
1 φλυτζάνι νερο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα κάστανα για 20′ (ενώ τα έχουμε χαράξει στη μέση, για να ξεφλουδίζονται εύκολα), τα βάζουμε σε ένα βάζο μαζί με το κονιάκ τη μισή ζαχαρη, τη κανέλλα κ τα γαρυφαλλα.τα αφήνουμε στον ήλιο για 20 μέρες (μέχρι να λιώσει η ζαχαρη). Μετα από 20 ημέρες χωρίζουμε το αλκοόλ από τα κάστανα και τα μπαχαρικά και βράζουμε τα κάστανα με το νερο, την υπόλοιπη ζαχαρη και τα μπαχαρικά για 20′. Αφού κρυώσει το σιρόπι το ενώνουμε με το αλκοόλ, αλλά επειδή κάνει ίζημα το λικέρ το σουρώνουμε με μια γάζα για να γίνει πιο διαυγές.
Καλή επιτυχία.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s