Καρυδοπαστα με φρυγανια !Aggelika Gougousidou

Υλικα για το γλυκο !
1 βιταμ μισολιωμενο
8 αυγα χωρια απραδια με κροκαδια
1 μπεικιν
2 φλυτσανια καρυδια τριμμενα
1,5 φλ. Ζαχαρι
3 φλ.φρυγανια τριμμενη
1 μικρο ποτηρακι κονιακ
2 κ.γ κανελα
Μισο κ.γ γαρυφαλο κοπανισμενο
Υλικα για σιροπι
3,5 φλ. νερο
3,5 φλ. ζαχαρι
2κουταλιες γλυκοζη
Ανακατευουμε,την φρυγανια με τα μπαχαρικα το μπεικιν και τα καρυδια ! Σε ενα μπωλ χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα ,προσθετοντας σταδιακα την μιση ζαχαρι ! Σε αλλο μπωλ χτυπαμε τα κροκαδια με την αλλη μιση ζαχαρι μεχρι να πηξη καλα ! Ριχνουμε στα κροκαδια το κονιακ και το βιταμ,ανακατευουμε και προσθετουμε το μιγμα με την φρυγανια ! Ανακατευουμε απαλα ,και σιγα σιγα ,προσθετουμε και την μαρεγκα ανακατευοντας απο κατω προς τα πανω ! Το βαζουμε σε ενα βουτυρωμενο ταψι νουμερο 30 με 32 και το στρωνουμε με κουταλι να γινει ομοιομορφη η επιφανεια ! Ψηνουμε στους 190 βαθμους για περιπου 50 λεπτα ,με 60 ! Βγαζουμε απο τον φουρνο και οταν κρυωσει σιροπιαζουμε με το ζεστο σιροπι ! Το σιροπι το βραζουμε για 10 λεπτα τολαχιστον ,και στο τελος προσθετουμε την γλυκοζη ! Αν δεν εχουμε βαζουμε λιγο χυμο λεμονιου !Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s