αλμυρό κέικ Elena Christ

Χρειαζόμαστε:Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!
• 3 αυγά
• 3-4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κ.σ. μπέικιν
• 350 τριμμένα διάφορα κίτρινα τυριά, που λιώνουν (kerrygold, gouda, emental)
• 3/4 φλ. ηλιέλαιο
• 1 πιπεριά πράσινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
• 1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
• 10 φέτες ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο ή μπέικον ή και γαλοπούλα καπνιστή
• 3 κούπες γάλα
• πιπέρι

Πώς το κάνουμε:
1. Χτυπάμε καλά στο μίξερ τ΄αυγά, με το γάλα και το ηλιέλαιο.
2. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα τυριά, τις πιπεριές, το ζαμπόν, το αλεύρι με το baking και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να ανακατευτούν καλά.
3. Αδειάζουμε το μείγμα, σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ισιώνουμε λιγάκι την επιφάνεια του κέικ.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 β. για 50-60 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει. Αφού κρυώσει το κέικ, ξεφορμάρουμε και το απολαμβάνουμε!
5. Καλή επιτυχία

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s